Wanneer cv ketel vervangen?

Factoren invloed op wanneer CV ketel vervangen

Wanneer cv ketel vervangen?

Het is een goede vraag als u wel eens denkt wanneer CV ketel vervangen. Bij Monteur CV ketel weten wij daar wel een antwoord op. Steeds vaker krijgen wij van mensen de vraag wat de gemiddelde levensduur is van een CV ketel, maar dat hangt echt af van hoe goed de ketel wordt onderhouden. Gemiddeld is het 10-15 jaar, maar dan wel alleen als hij echt goed is onderhouden al die jaren.

 

Factoren invloed op wanneer CV ketel vervangen

Het is van belang dat u goed nagaat hoelang dat u uw ketel al heeft, soms is het gewoon van belang dat u hem gaat vervangen. Maar eerst maar eens kijken welke factoren allemaal bepalen hoe lang een ketel mee kan gaan, dit hangt namelijk af van hoe intensief de ketel wordt gebruikt, om wat voor type ketel het gaat (elektrisch, HR of VR), van welk materiaal is de ketel gemaakt en wordt hij goed onderhouden?

De CV ketel merken hebben vaak een budget lijn en een premium lijn. Bij de budget modellen is het goed om te weten dat er daar meestal wat meer kunststof onderdelen worden gebruikt. Bij de premium modellen gaat het veelal over metalen onderdelen. Bij budget modellen kunt u dan denken aan een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar en bij de premium rond de vijftien jaar.

 

Wanneer CV ketel vervangen, hoogste tijd?

Het is van belang dat u uw ketel op tijd gaat vervangen, want u moet niet het risico nemen dat u ineens geen verwarming meer hebt en geen warm water hebt. Daarom is het aan te raden om goed bij te houden hoe oud uw ketel is en hem ook ieder jaar goed te laten onderhouden. Gelukkig kunt u er ook voor zorgen dat de levensduur van uw cv ketel wordt verlengd. Er kan bijvoorbeeld een vuilafscheider worden gemaakt, u kunt de waterdruk van de ketel goed in de gaten houden, u moet de ketel niet onnodig uitschakelen en het onderhoud moet u met regelmaat uit laten voeren door een specialist, zoals wij van Monteur CV ketel. Er zijn ook wat kenmerken zodat u kunt herkennen wanneer dat uw ketel eigenlijk aan zijn einde is:

  • De radiatoren kunnen warm worden wanneer dat u de kraan open heeft gezet.
  • Het duurt steeds langer voordat de woning een aangename temperatuur heeft.
  • U moet uw cv ketel steeds vaker bijvullen of het kan zijn wat u snel de waterdruk verliest.

 

Schakel de specialist in

Gelukkig bent u bij ons aan het juiste adres als het over uw CV ketel gaat. Wij kunnen het onderhoud voor u uitvoeren en houden het dan ook mee in de gaten wanneer dat uw ketel toe is aan vervanging. Wij zullen u hierover dan ook tijdig informeren en adviseren. Als u graag vooraf weet wat de kosten zijn, dan kunnen wij een offerte voor u maken. U weet dan waar dat u aan toe bent bij ons en wij helpen u dan graag verder. Voor alles wat met uw CV ketel te maken heeft bent u bij Monteur CV ketel aan het juiste adres!

 

De storing snel opgelost!:

Als er sprake is van een storing aan uw CV ketel, twijfel dan niet maar neem direct contact met ons op.

  • Vergelijk op prijs en aanbod.

  • Vindt gemakkelijk de beste vakman!

  • Spoed service – 24/7

Direct contact?

Bellen is sneller (direct 24/7)

085 060-5360


CV-KETEL SERVICE

Werkgebied CV-monteur locaties: Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

Snel een monteur nodig ? Bel - 24/7