Veel gestelde vragen over CV ketels

Factoren die de kosten van de verwarmingsmonteur beïnvloeden

De prijs van verwarmingsmonteurs wordt door een tweetal factoren bepaald:

Ervaring: een ervaren verwarmingsmonteur hanteert een hogere uurprijs.

Type monteur: een monteur in dienst van een bedrijf is duurder dan een zelfstandige monteur. Met een zelfstandige monteur komt altijd dezelfde persoon bij u thuis, maar met een MKB-monteur wordt u vaak sneller geholpen.

Antwoord op: Waarom nu een offerteaanvraag?

Wanneer u gebruikmaakt van onze offerteservice krijgt u snel een aantal prijsopgaven van monteurs uit de buurt. Natuurlijk kijkt u naar de prijs bij het vergelijken van offertes.

Antwoord op: Hoe herkent u een goede monteur?

Het is altijd verstandig om te kijken naar keurmerken. Wanneer een verwarmingsmonteur een keurmerk heeft betekent dit dat hij met erkende materialen werkt en daarbij een goede service biedt. Een bekende ondernemersorganisatie waarbij alleen goede monteurs zijn aangesloten is Techniek Nederland. Bij deze bedrijven staat innovatie, opleiding en service hoog in het vaandel. Zo weet u zeker dat u kwaliteitswerk en een uitstekende service krijgt bij het inschakelen van een verwarmingsmonteur.

Wat is een cv-ketel service – en heb ik er een nodig?

Net zoals uw auto een regelmatige check-up bij de garage nodig heeft, heeft uw cv-ketel een regelmatige servicebeurt nodig. Het geeft je gemoedsrust dat alles naar behoren werkt. En het kan helpen voorkomen dat uw ketel kapot gaat.

Door uw ketel in conditie te houden, werkt deze ook het meest efficiënt. Als uw ketel hard moet werken om hetzelfde niveau van warmte of warm water te leveren, dan zal hij niet zo effectief werken. Dat betekent dat uw energierekening waarschijnlijk hoger zal zijn dan zou moeten.

De fabrikant van uw ketel zal u vertellen hoe vaak u uw ketel moet onderhouden. Maar over het algemeen is het een keer per jaar. En het is een goed idee om het voor het begin van de winter te doen. U kunt er dus gerust op zijn dat alles correct werkt voordat de temperaturen duiken.

Wat als mijn ketel een storing heeft?

Als u zich zorgen maakt dat uw ketel niet goed werkt, kunt u in plaats daarvan een ketelreparatie overwegen. Op deze manier kunt u de storing direct laten diagnosticeren en oplossen.