Cv-ketel problemen

De oorzaak zoeken

 

Home < storing cv-ketel <  geen warm water

Cv-ketel problemen

Als u een CV ketel heeft dan kunt u te maken krijgen met verschillende en soms erg lastige CV ketel problemen. Als er sprake is van een probleem dan wilt u graag dat het zo snel als mogelijk wordt opgelost. Op het moment dat de ketel niet goed werkt, heeft u vaak geen warm water en geen verwarming. Lekker warm douchen zit er dan niet in en dat is erg vervelend. Het kan ook zijn dat u last heeft van geluidsoverlast of stankoverlast. Er moet dan snel actie worden ondernomen om na te gaan wat er gaande kan zijn. 

Voorkom CV ketel problemen

Sommige mensen vragen zich wel eens af of dat alle CV ketel problemen te voorkomen zijn, helaas is dat niet zo. Er kunnen altijd onderdelen kapot gaan in verband met ouderdom, slijtage. Maar er zijn wel wat maatregelen die u kunt nemen om bepaalde CV ketel problemen wel te voorkomen of de kans er op te verkleinen. Het is daarom van belang dat u de ketel goed laat onderhouden. Waarom onderhoud vraagt u zich misschien af? Bij het onderhoud zal de hele CV installatie na worden gekeken, dus ook de afvoer, het expansievat en de leidingen. Alles wordt nagelopen, maar ook schoongemaakt. Als het nodig is worden er onderdelen vervangen die versleten zijn of verroest zijn. Dit is de manier om uw CV ketel veilig en zuinig te laten werken. Op deze manier kan ook tijdig op worden gemerkt als er iets niet goed werkt, zodat er naar gehandeld kan worden: het wordt opgelost. 

Zelf CV ketel problemen oplossen

Wilt u graag zelf de problemen oplossen en heeft u geen zin om op een monteur te wachten? Misschien kunt u dan zelf wat doen, maar dat hangt er vanaf wat er gaande is en om welk probleem het gaat. Water bijvullen kunt u zelf doen, een batterij vervangen van de thermostaat ook. Maar leidingen schoonmaken e.d. is werk van de monteur. Wat is er aan de hand?

  • Maakt uw ketel geluid? Hoort u brommen, fluiten of tikken? Dan wil dat zeggen dat de installatie niet goed werkt en dan moet er op zoek worden gegaan naar de oorzaak. 
  • Lekt de ketel water? Dan moet er gekeken worden waar het water vandaan komt en moet het probleem bij de bron aan worden gepakt. Water lekken zorgt ervoor dat de druk in de ketel afneemt en de ketel niet goed meer kan functioneren. 
  • Komt er geen warm water uit de ketel? Een specialist lost het graag voor u op. 
  • Stinkt de ketel? Dan moet er na worden gegaan waar dat de geur vandaan komt.
  • Heeft u wel verwarming maar geen warm water of andersom? Dan moet er gekeken worden hoe dit kan. 

Soms kunt u de CV ketel problemen zelf oplossen, maar soms is het ook gewoon beter om een monteur te laten komen met vakkennis. Daarbij krijgt u dan ook garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Ook al heeft u het eerst zelf geprobeerd, het kan zijn dat een storing of probleem terugkeert en dan is het advies wel om een specialist ernaar te laten kijken. Hierdoor wordt het probleem blijvend opgelost.

 

 

Direct contact?

Bellen is sneller (direct 24/7)

085 060-5360


De storing snel opgelost!:

 Bij ons kunt u rekenen op kwaliteit, zekerheid, goede service en scherpe prijzen in de regio Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

CV-KETEL SERVICE

Werkgebied CV-monteur locaties: Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

Snel een monteur nodig ? Bel - 24/7