Is lage druk cv-ketel gevaarlijk ?

Is lage druk cv-ketel gevaarlijk

Vraagt u zich wel eens af of de lage druk cv-ketel gevaarlijk is? Goed dat u zich er in gaat verdiepen. Het kan namelijk erg vervelend zijn wanneer dat de druk in uw CV ketel te laag is. Het kan zijn dat de ketel diverse storingscodes aangeeft. Het kan ook zijn dat de ketel helemaal uit is gevallen. Omdat de druk laag is, kan de CV niet goed meer functioneren en wat de gevolgen zijn, hangt af van de oorzaak van de lage druk. Wij leggen u er graag wat meer over uit en dan kunt u zelf nagaan of dat een lage druk cv-ketel gevaarlijk is of niet.

Oorzaak druk CV ketel te laag

Er kan van alles aan de hand zijn waardoor dat de druk in uw CV ketel te laag is. Soms is het zelfs mogelijk dat u zelf het probleem op gaat lossen. Echter kan het soms ook nodig zijn dat u een monteur laat komen van ons zodat het probleem op wordt gelost. Maar wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een te lage druk? Dat leggen wij u hieronder uit:
Tijdens het opwarmen van de CV ketel kan er water verloren zijn gegaan. Het is een veel voorkomend probleem en dan moet u de CV ketel bijvullen.
Het kan zijn dat er meer aan de hand is en waardoor het lastig is om de oorzaak te vinden. Er kan een lekkage zijn ontstaan en dan gaat er vaak veel water verloren. Het loopt dan weg in een verwarmingssysteem en dan neemt de druk in uw ketel af.
Een andere mogelijke oorzaak is dat het expansievat defect is en het gevolg is dan ook een lagere druk in de ketel.

Is een lage druk cv-ketel gevaarlijk?

Meestal is het zo dat een (te) lage druk niet gevaarlijk is. Maar de ketel kan het water niet meer goed rondpompen en kan zijn werk dus niet optimaal doen. Als de druk echt veel te laag is dan kan de pomp zelfs beschadigd raken, daarbij moet de druk minder dan 1 bar zijn. De druk in de ketel moet daarom snel weer in orde zijn zodat verdere schade voorkomen kan worden.

Oplossing lage druk in de CV ketel

Dus of dat de lage druk cv-ketel gevaarlijk is of niet, hangt echt af van hoe laag dat de druk is en wat de oorzaak is. In ieder geval is het van belang dat er snel gezocht moet worden naar de oorzaak, zodat het probleem opgelost kan worden. Het beste wat u kunt doen is eerst de CV ketel bijvullen en vaak is het probleem dan wel opgelost. Maar wanner dat de druk in uw ketel dan nog steeds te laag is dan kunt u maar beter een monteur laten komen die er verstand van heeft.