CV ketel slaat niet aan

CV ketel slaat niet aan

 Als het buiten koud is, dan vindt u het vaak erg fijn om lekker warm naar binnen te gaan. Verwarming aan en dan is het al snel een aangename temperatuur in huis. Maar wat moet u doen als u ineens met het volgende probleem zit: uw cv ketel slaat niet aan. Dit is erg vervelend, want hoe komt het? Wat kunt u er aan doen? U wilt het snel oplossen want u wilt niet in de kou zitten. Wij gaan hier wat dieper op in zodat u kunt achterhalen wat een mogelijke oorzaak (en oplossing) kan zijn.

Mogelijke oorzaken cv ketel slaat niet aan  

Het kan om te beginnen zijn dat uw cv ketel niet aanslaat omdat de gastoevoer niet in orde is. Veel ketels werken namelijk nog steeds op gas en daarom moet u eerst de gaskraan controleren. Is deze bijvoorbeeld helemaal opengedraaid? Wat kan er nog meer aan de hand zijn?

  • Ga eens na of dat de waterdruk voldoende is. Als de druk te laag dan kost het uw pomp veel moeite om warm water rond te pompen. De druk moet tussen de 1.5 en de 2 bar zijn. Als de druk lager is dan moet u het water bijvullen. 
  • Is er wel stroom? Er is namelijk wel elektriciteit nodig om uw CV ketel te laten werken. 
  • Hoe is het gesteld met de luchttoevoer is deze in orde? Het kan zijn dat de luchtschacht verstopt zit. Als dat zo is dan kan de CV ketel niet voldoende lucht aanvoeren en afvoeren (bijvoorbeeld als er een vogelnest zit). Daarom moet er gekeken of dat de afvoer verstopt zit of open is. 
  • Met een thermostaat regelt u de temperatuur, is deze misschien kapot? Het kan zo zijn dat de temperatuur niet klopt op de thermostaat als hij het niet doet. Als hij op batterijen werkt kunt u de batterijen vervangen en het controleren.

 

Het kan zijn dat uw CV ketel kapot is. Maar wat is er dan aan de hand? Eigenlijk kan dat van alles zijn. De warmtewisselaar kan kapot zijn, de condensator of misschien wel de gasbrander of een driewegklep. Dit klinkt ingewikkeld en dat is het ook als u er niet alles over weet. Het is daarom aan te raden dat u een monteur van ons laat komen wanneer dat u er niet uit komt en alles heeft gecontroleerd. 

 

CV ketel slaat niet aan, laat er wat aan doen! 

Er zijn dus verschillende mogelijke oorzaken te bedenken waarom dat uw CV ketel niet aanslaat. Het beste wat u kunt doen is bovenstaande handelingen eerst uitvoeren om uit te sluiten of dat daar het probleem ligt. Mocht dat zo zijn dan kan een monteur dat altijd voor u oplossen, maar dat geldt ook als bovenstaande allemaal in orde is. Er zal dan toch een monteur moeten komen om na te gaan waarom dat uw cv ketel niet aanslaat.